Paella je španska jed z rižem, pripravljena v eni ponvi, ki nam na krožniku pričara poletje, če tudi jo pripravimo sredi zime. Je enostavna za pripravo, ne vsebuje glutena, jajc in mleka. Če izpustite kozice, je povsem veganska.
Naš recept vsebuje kozice, lahko pa jih brez problema izpustiš, če ne ješ mesa/morskih sadežev.
Recept je sestavljen za 4 osebe, vzel pa ti bo približno 45minut.
SESTAVINE:
120 g čebule
150 g zelene paprike
150 g rdeče paprike
100 g koruze
3 stroki česna
1 žlička mlete paprike
1 žlička suhe bazilike ali 10-15 listov sveže bazilike
1 žlička žafranike
250 g basmati riža
400 g pelatov v koščkih
500 ml zelenjavne jušne osnove
280 g svežih ali odmrzjenih kozic
kokosova maščoba
PRIPRAVA:
Čebulo, papriko in česen na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo kokosovo maščobo in prepražimo čebulo in česen. Pražimo dokler čebula ne postekleni. Nato dodamo še narezano papriko ter čebulo in pražimo še nekje 5 minut. Dodamo riž, mleto papriko, baziliko in žafraniko, premešamo in pražimo še 5 minut. Vmes večkrat premešamo. Nato dodamo pelate ter zelenjavno jušno osnovo, dobro premešamo in pokrijemo s pokrovom, Na zmernem ognju počasi kuhamo približno 15 minut. Dodamo kozice, premešamo in vse skupaj kuhamo še 3 minute. Kuhano jed serviramo na krožnik ter pokapamo z limoninim sokom.
Med obrokom pa ne pozabimo na kurkumin s črnim poprom, ki bo odlično poskrbel za našo prebavo. Svetujemo jemanje med obrokom, saj se najbolje veže z maščobami.
Želimo vam DOBER TEK! Vaša ekipa Dodaj prehrani.
留言