top of page

Kako v poplavi prehranskih dopolnil prepoznati najboljše?

Na trgu je ogromno različnih ponudnikov prehranskih dodatkov. Vsak od njih se predstavlja kot najboljši na tržišču, ampak ali je temu res tako? Boste izbrali prehransko dopolnilo, ki je »poceni« in bo samo obremenilo vaše telo, ali boste raje preverili proizvajalca in sestavine dodatkov ter s tem zagotovili svojemu telesu le najboljše? Kaj je pomembno?


Prehranski dodatki Blooms Foto: HappyMemories Studio

Pomožne snovi so balast za telo


Na embalaži prehranskih dodatkov so v večini primerov predstavljene aktivne sestavine ampak naj vas to ne zavede. To ne pomeni, da ne vsebujejo pomožnih snovi, ki jih proizvajalci dodajajo zaradi nižjih stroškov ter daljšega roka uporabnosti.

Kemičnih snovi kot so: sladila, adidivi, barvila, umetne arome, veziva, ne najdemo v naravi in zato jih naše telo NE potrebuje. Pomembno je, da izberete izdelke, ki vsebujejo čiste (aktivne) sestavine, brez dodanih sladkorjev, barvil in ostalih aditivov. Dobro preberite deklaracijo.



Izvor sestavin


Na kakovost prehranskih dopolnil zelo vpliva poreklo sestavin. Pomembno je, da so le te preverjene s strogimi testi kakovosti. To velja za izvor hranil (vitamini, minerali,…) in tudi za izvor rastlin iz katerih pridobivajo koncentrirane izvlečke.

Posebno pozornost pa je pomembno nameniti tudi sestavinam živalskega izvora kot na primer ribje olje (Omega3), ki lahko vsebuje težke kovine, pesticide in živo srebro, kar je odvisno od okolja, v katerem živijo. Bodite pozorni, da ima ribje olje, ki ga želite kupiti opravljene ustrezne teste ter da ne vsebuje živega srebra, pesticidov in težkih kovin.



Certifikati


Za varnost in neoporečnost prehranskih dopolnil prispevajo redna testiranja sestavin v vseh procesih proizvodnje in laboratorijsko testiranje končnih izdelkov. Na osnovi tega, lahko proizvajalci pridobijo certifikate, ki potrjujejo standarde kakovosti sestavin in končnega izdelka.

TGA CERTIFIKAT: je certifikat kakovosti sestavin in izdelkov




Reference


Zelo veliko vam pove tudi, koliko se določen izdelek priporoča. S strani znancev, farmacevtov,…

Če je izdelek dober, boste o njem slišali veliko. Izkušnje uporabnikov, so zelo dobra usmeritev k izbiri dodatkov.



Študije in raziskave


Pomembno je tudi, da se prehranski dodatki oziroma uporabnost le teh lahko podpre z opravljenimi študijami/raziskavami, ki sporočajo trdne dokaze o uspešnosti uporabe izdelkov in vplivov na naše telo.



Izdelki Henry Blooms


  • Izdelki Henry Blooms so prehranski dodatki avstralskega porekla, ki se ponašajo z odlično kakovostjo, ki je potrjena s strani GMP in TGA certifikatom. Pomembno je pripomniti tudi, da v Avstraliji veljajo višji standardi in zahteve kakovosti kot v EU, kar pomeni, da certifikati opravljeni v Avstraliji sporočajo, še višjo kakovost samih izdelkov.

  • Izdelki so BREZ TOKSINOV, živega srebra, pesticidov, težkih kovin in Titaniovega Dioksida (TiO2), brez glutena, sladkorja, mleka, in ostalih alergenov, primerni so za vegane in vegetarijance.

  • Na trgu so že od leta 1938 in so v vrhu glede na kakovost izdelkov.

  • Že 19 let jih podjetje Algena d.o.o. ekskluzivno (brez posrednikov) uvaža v Slovenijo in v 11 drugih evropskih držav. Kot ekskluzivni uvoznik tako ponujamo ugodno ceno za zelo visoko kakovost izdelkov.

  • Zaradi visoke, posebne zmagovalne formule, je potreben manjši vnos v telo, za odlične in hitre rezultate.



 

Kommentarer


Preverite v trgovini

bottom of page